Haarfiller perfect bij haarverlies

Het is je misschien wel eens opgevallen dat mannen boven de 30 steeds vaker te maken krijgen met beginnende kaalheid. Waar dit voor de één geen enkel probleem is, is dit voor de ander een regelrechte ramp. Toch heerst er nog een enorm taboe op het feit dat mannen vroeg kaal worden. Vooral binnen vriendengroepen zien we vaak dat er grapjes over worden gemaakt, terwijl het de persoon in kwestie wel degelijk raakt. Gelukkig zijn er daarom tegenwoordig voldoende mogelijkheden om hiermee aan de slag te gaan. De oplossing voor dit probleem is namelijk een haarfiller. Wat het precies is en hoe een behandeling in z’n werk gaat, vertellen we je nu!

Wat is een haarfiller precies?

Een haarfiller is een cosmetische behandeling waarbij kunstmatige vezels, meestal gemaakt van polymeren, worden ingebracht in het hoofdhuid om de uitstraling van dun haar te verbeteren. Het is een niet-chirurgische oplossing die wordt gebruikt om de dichtheid van het haar te verbeteren en haaruitval te verminderen. De vezels worden op het hoofd aangebracht en binden zich aan het natuurlijke haar, waardoor het uiterlijk van dikker haar wordt gecreëerd. De vezels zijn meestal water- en weerbestendig en kunnen met speciaal ontworpen haarstylingproducten worden vastgehouden. Wat wel goed is om te weten, is dat het niet permanent is en dat een behandeling ongeveer zo’n 6 maanden effectief blijft. Na deze periode is de kans aanwezig dat je eigen haar de nodige groei heeft doorgemaakt, maar kan het ook zijn dat je een nieuwe behandeling nodig hebt.

Tijdelijke oplossing

Er zit wel een degelijk verschil tussen een haarfiller en een transplantatie. Waar er namelijk bij een haartransplantatie haar vanuit een donorgebied elders in de hoofdhuid wordt geplaatst, is dit bij een haarfiller niet het geval. Het enige wat daar gedaan wordt, is dat er een speciale vloeistof in de haarzakjes wordt gespoten, die de groei van het haar bevorderen. Dit heeft als effect dat het haar al snel voller lijkt en er ook voor zorgt dat de kans op eventueel haarverlies enorm wordt verminderd. De voornaamste reden waarom veel mannen voor de oplossing kiezen, is omdat ze vaak mentaal nog niet helemaal klaar zijn voor een transplantatie en deze manier ook een permanent effect kan hebben. Helemaal wanneer je er vroeg bij bent, kan het zomaar zijn dat je na één behandeling ineens weer de juiste groei te pakken hebt.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor een haarfiller zijn ten opzichte van een transplantatie echt vele malen voordeliger. Waar je voor een transplantatie, afhankelijk van de hoeveelheid al snel tussen de 1.500 en 3.000 euro betaald, geldt dat je voor een filler behandeling niet meer dan 300 euro per keer betaald. Wel is het daarbij goed te weten dat een filler niet permanent is en een transplantatie in de basis wel een permanente ingreep is.

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Marsenchansons.be
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart