Zijn heksen echt? We vroegen moderne heksen om de grootste misvattingen van Magick te ontkrachten

Zijn heksen echt? Ja, dat zijn ze, en we zitten midden in een renaissance van hekserij. Of je nu een favoriete TikTok-tarotlezer hebt of je oefening wilt verdiepen buiten het controleren van je horoscopen, je hebt misschien vragen over wat het precies betekent om een ​​heks te zijn. Over de hele wereld, van Afrika tot Noord-Amerikaanse inheemse culturen, tot de puriteinse aanvallen van het Salem Witch-proces, is de heks een figuur van hoop en genezing of kwaad en gevaar, afhankelijk van je standpunt.

Als een praktiserende heks en Allure’s ingezeten astroloog, het is van vitaal belang voor mij om het verhaal duidelijk te krijgen over heksen, die historisch gezien altijd badasses zijn geweest. Hoewel Voodoo-koningin Marie Laveau helaas niet meer leeft, zijn er vandaag de dag nog genoeg heksen die over het ambacht willen praten. Kristen J. Sollée, auteur van Heksenjacht: een reisgids voor de macht en vervolging van de heks, noemt Joan Wright, de eerste vrouw die ervan wordt beschuldigd heks te zijn in Noord-Amerika, als een van haar favoriete heksen aller tijden. “Ze deed de stoute zet om de beschuldiging te bagatelliseren en vergaf haar buren omdat ze slecht over haar spraken”, zegt Wright. “Hoewel het vonnis van haar proces in Jamestown, Virginia uit 1626 verloren is gegaan… [to history], historici geloven dat ze hoogstwaarschijnlijk is vrijgesproken.”

Ondanks de rol van de heks als genezer die in staat is tot zowel grote macht als ongelooflijke vergevingsgezindheid, is de angst van de samenleving voor hun macht diepgeworteld. In het middeleeuwse Engeland, geassocieerde mensen make-up met Satan, en er zijn zelfs populaire mythen over de overheid die lippenstift verbiedt om hekserij te bestrijden. Het verband tussen cosmetica, waargenomen kwaad en hekserij is niet ongebruikelijk. Heksen hebben veel te lang de prijs betaald om van het leven te genieten, zij het door naakt te dansen of lippenstift te dragen.

Gevraagd naar haar favoriete historische hekserijmoment in de moderne geschiedenis, noemt Sollée Bri Luna’s oprichting van De Hoodwitch website en gemeenschap in 2013, wat hielp bij het inluiden van de huidige heropleving van hekserij. Het toevoegen van hekserij aan je leven kan een krachtige daad van rebellie, zelfzorg en zelfs activisme zijn. Maar eerst moeten we enkele belangrijke mythes ontkrachten die over hekserij bestaan. (Wist je bijvoorbeeld dat een persoon van elk geslacht een heks kan zijn, en dat het hele verhaal van zwarte magie versus witte magie nogal racistisch is?) Blijf lezen, en ongeacht je geaardheid, ras, geslacht of economische achtergrond, je zult zien dat je altijd een thuis zult hebben bij de heksen.

Wat is magie?

Heksen zijn mensen die magie beoefenen. Magie, die heksen graag met een “k” spellen om het te onderscheiden van toneelmagie, is ook echt. De beoefening van magie gaat over het verhogen en sturen van energie om je intenties te vervullen. Heksen geloven dat alles energie bevat: dit omvat de natuur, orgasmes en natuurlijk jezelf. Heb je ooit een levendige droom over iemand gehad, alleen voor hen om je de volgende dag te sms’en? Het is mogelijk dat je paranormale intuïtie helder brandde. Als je overweldigd en gestrest bent, verander je dan je badkuip ooit in een ketel door hem te vullen met rustgevende zouten, misschien wat kaarsen aan te steken om de stemming verder te verbeteren? Dat is een spreuk van zelfliefde. In de drukke wereld van vandaag is het een krachtige spreuk om een ​​manier te vinden om te ontspannen, te ontspannen en opnieuw contact met jezelf te maken. Gewoon dankbaarheidslijsten opschrijven of een mantra herhalen is een betovering, omdat het betekent dat je herinneringen aan je eigenwaarde in je leven injecteert. De handeling van manifestatie, en magie zelf, is simpelweg het concentreren van energie om het gewenste effect te produceren, en het is veel gemakkelijker dan je denkt.

Hoe wordt iemand een heks?

Hoewel sommige georganiseerde spirituele groepen misschien inwijdingsrituelen hebben, heb je alleen jezelf nodig om een ​​heks te worden. Veel praktiserende heksen beschrijven een levenslange verbinding met de natuur, intuïtie of de hemellichamen zoals de maan of sterren. De meeste heidense praktijken zijn immers meestal geworteld in de natuur en de gemeenschap.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Marsenchansons.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart